Välkommen till filmbolaget eyefeed AB!

Håkan BjerkingProduktionerAmbresÄr allt ok?ProcesserKontakt


Inga tårar (2006)
Magnus är stillbildsfotograf med familjeporträtt som specialitet. Hans mamma ska fylla 75 år och hans pappa ligger för döden. Magnus vill samla familjen för att ta det där familjeporträttet som aldrig blivit taget. Eller i värsta fall göra ett fotocollage. Hos sin bror hittar han ett fotografi som brodern absolut inte vill att han ska använda. Han tar med sig negativet och börjar leta efter den okända kvinnan som han hittat på bilden. Magnus stöter på flera familjehemligheter och ingenting blir riktigt som han hade tänkt sig. Han får så småningom svar på den där frågan han hela sitt liv velat ställa men aldrig vågat.

Manus och regi: Håkan Bjerking
Producent: Motlys och Eyefeed AB
I rollerna: Per Graffman, Mikael Persbrandt, Alexandra Rapaport, Robert Lindberg, Katarina Ewerlöf m.fl.
Genre: Drama

Artikel om Håkan och filmen Inga tårar i DN 14/9 2006:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=572414&previousRenderType=1


Sprickorna i muren (2003)
Bergslagen vårvintern 1981. Lars Herdin avbryter sin doktorsexamen för att, trött på tillvaron, ta ett lärarvikariat i ett nedläggningshotat brukssamhälle. När Herdin upptäcker att en av hans elever, Jonny, är ett matematiskt geni får han livslusten tillbaka. En lekfull vänskap uppstår, Jonny upptäcker möjligheten till ett nytt liv, men vet också att han då tvingas svika sin pappa. Herdin inser inte att Jonnys klassresa skapar nya tomrum, men känner sig alltmer obekväm i situationen. Det är första gången någon verkligen behöver honom. Herdin väcker känslor och längtan, utan att förstå dess konsekvenser.


Manus och regi: Jimmy Karlsson
Producent: Bjerking Produktion AB
I rollerna: Magnus Krepper, Sverrir Gudnason, Johanna Lazcano Osterman m.fl
Genre: Drama

"Sprickorna i muren" är baserad på romanen "Yllet" av Lars Gustafsson. Pugh Rogefeldt har skrivit ny men tidstypisk musik till filmen.


Dubbel 8 (1999)
Det är sommar i mitten på 1960-talet i ett litet filmtokigt samhälle i Dalarna. På biografen Saga går "Käre John" för fulla hus. De mopedburna femtonåringarna Anders och Börje har inte mycket att göra, förutom att se vissa scener i filmen från maskinrummet där maskinisten Inge huserar. På torget finns Billy med sin stora amerikanare. Till byn kommer en dag Sofia - en Brigitte Bardot-kopia - för att flytta till sitt nya fosterhem. Alla byns killar tävlar om Sofias gunst. Både Anders och Börje vill se henne naken och Anders kommer på att man ska göra en film med henne i huvudrollen. Det kommer till och med i ortens tidning om filmen och Sofia ställer upp. Något manus finns inte och man improviserar varje dag. Börje står för fotot och byns järnhandlarson Stöten, som tagit över affären efter sin far, tillhandahåller film och ska även stå för ljudet.

Manus: Gunder Andersson, Håkan Bjerking
Regi: Daniel Fridell
Producent: Bjerking Produktion AB
I rollerna: Francisko Jacob, Victor Källander, Jenny Ulving, Johanna Sällström, Nadine Kirschon m.flMästaren och Margarita

I solnedgången en varm vårdag dyker en märklig främling upp vid Biskopsdammarna i Moskva. Objuden blandar han sig i ett privat samtal mellan redaktör Michail Aleksandrovitj Berlioz och poeten Ivan Nikolajevitj Bezdomnyj. Främlingen hävdar envist att Jesus har existerat och försäkrar att Annusjka redan har spillt ut sin solrosolja, dessutom kommer spårvagnen inte att hinna bromsa.

Radioteater i sju delar efter en bok av Michail Bulgakov.
Manus och regi: Håkan Bjerking
Producent: Radioteatern, SR
I rollerna: Staffan Göthe, Dan Ekborg, Johan Ulveson, Claes Månsson, Jacob Ericksson, Peter Andersson, Björn Wahlberg, Johan Lindell, Johan Wahlström, Krister Henriksson, Anna Pettersson, Jonas Falk, Leif André, Anna Björk, Niklas Falk, Göran Forsmark
 

Hem, ljuva hem (1995)
Filmen skildrar hur övergrepp mot barn äger rum en valig dag mitt i ett svenskt radhusområde, under familjeidyllens polerade yta. Sannas familj verkar vara som vilken familj som helst. Men David som går i Sannas klass och är förälskad i henne anar att allt inte står rätt till. Han klättrar upp i ett träd nära hennes hus och börjar spionera. Från trädet ser han att det är något som händer i huset när pappan är ensam med Sanna. David bestämmer sig för att rädda henne från draken, men eftersom draken är Sannas egen pappa är det inte helt lätt. Det handlar om incest, och om hur viktigt det är att bry sig om vad som händer varandra.

Manus och regi: Håkan Bjerking
Producent: Bjerking & Jönsson Film
I rollerna: Peter Andersson, Elisabeth von Gerber, Sara Wennerholm, Gustaf Skarsgård
Målgrupp: Från 10 till 19 år
Längd: 34 minuter