Välkommen till filmbolaget eyefeed AB!

Håkan BjerkingProduktionerAmbresÄr allt ok?ProcesserKontakt


Vill du beställa dokumentären om Ambres?
DVDn innehåller filmen som visades på SVT i november 2007, plus 72 min extramaterial.

Gör så här:
Skicka ett mail till ambres@eyefeed.se och uppge ditt namn, din fullständiga adress och ditt telefonnummer samt hur många ex. du vill ha.
DVDn kostar 195:- plus frakt 32:-, totalt 227:- per styck.
Vid beställning av fler än 2 ex. tillkommer extra fraktkostnad.

OBS! Om du redan har beställt genom formuläret på ambresfilm.com så ber vi dig att INTE skicka ett mail till ambres@eyefeed också - du gör annars en dubbel beställning! Men har du frågor får du givetvis höra av dig!

Vill du veta mer kan du gå in på www.ambresfilm.com


Ambres – unikt världsfenomen i norra Värmland?

Ett 3000 år gammalt medvetande som talar genom en enkel snickare?
Ja, enligt Guldbagge-belönade regissören Anders Grönros (”Glasblåsarns barn” och ”Agnes Cecilia”) och hans team existerar Ambres, som varje år besöks av hundratals människor som vill ta del av hans kärleksbudskap och livskunskap. I en personlig dokumentär får tittarna möta Sture Johansson som har levt sida vid sida med Ambres sedan 1976.

Sture Johansson fick internationell uppmärksamhet på 1980-talet då Shirley MacLaine reste till den lilla byn i Värmland för att träffa Ambres och sedan berättade om honom i sin självbiografi ”Ut på yttersta grenen”. Då blev det stort ståhej i media och sedan dess har Sture Johansson helst undvikit offentligheten. Men 2003 träffade han Anders Grönros, fick förtroende för honom och gick med på att låta sig filmas.

I Anders Grönros stillsamma dokumentär om hans möte med Sture och Ambres försöker Anders förstå vad detta handlar om. Han vill utmana sin uppfattning om verkligheten och han vill berätta om fenomenet utan att ge några egentliga svar – det är upp till varje person som tittar att bilda sin egen uppfattning. Under en timme får tittaren växelvis möta Sture, den enkle snickaren och hans vardag i Värmland, och Ambres som rakt in i kameran delger sitt budskap om självkännedom. Ambres menar att han vill hjälpa människor att hitta den fantastiska kunskapen som alla bär inom sig, och därmed se vilka vi är bortom alla våra roller. Skådespelare, företagsledare, läkare, präster och alla möjliga sorters människors söker regelbundet upp Ambres för att få ta del av hans livskunskap.

- När så många kompetenta människor lyssnat på Ambres i åratal blev jag verkligen nyfiken, säger Anders Grönros. Vad är det för gubbe? Som vet vad meningen med våra liv är? Att det inte var en skådis och en bluff stod helt klart efter första mötet…

Idén till dokumentären om Ambres kom i första hand från psykologen Hans Ljungqvist, som också är en av Sveriges främsta kännare på esoterisk kunskap.

 - Ambres är unik, menar Hans Ljungqvist. Det närmaste vi kan finna i den svenska historien är filosofen, teologen och naturforskaren Emanuel Swedenborg (1688 – 1772).

Se även www.ambresfilm.com för mer information om Ambres!